Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Midsommarhälsning till vägverket

/
  • Vägprotest. Vad göra när vägansvariga inte lagar hålen i landsvägen? Jo, man sätter en kul gubbe på platsen. Pimpling hör ju på sätt och vis också ihop med midsommar. Läsarbild insänd av Karin Malm

Annons

Så inleddes ett brev som kom med e-posten till NLT på måndagen.

Avsändare var Karin Malm i Söderbärke som tillsammans med två väninnor retat sig på hur de vägansvariga sköter vägen mellan Söderbärke och Fagersta.

- De har varit ute och lagat hål i vägen men fortfarande finns det gropar som ser ut som hål för pimpelfiske, berättar Karin Malm.

I torsdags fick hon, Camilla Olofsson och Anna-Karin Johansson en idé om att skoja till det lite samtidigt som man fick chansen att ge Vägverket en som man tycker välförtjänt pik.

Sagt och gjort. Trion tillverkade en gubbe som placerades i en stol och utrustades med ett pimpelspö vars rev sänktes ned i det djupa hålet. Mellan ett par vägskyltar som vägansvariga tidigare satt ut vid hålet placerades ett anslag som förkunnade att Vägverket önskar glad midsommar.

Vid 21-tiden i torsdags kom härligheten på plats. "Gubben" fick sitta kvar i sin stol till natten mot söndagen då "någon" kom förbi och tog den med sig. Karin Malm misstänker att den skyldige möjligen kan vara någon som besökte Söderbärkeparken under lördagskvällen.

- Vi gjorde det här dels som en protest, dels som en kul grej. Vi vet att gubben blev rejält uppmärksammad och vi hoppas att vi har roat några i alla fall, säger Karin Malm.

Vem vet, de vägansvariga kanske fattar piken och någon dag kommer förbi och fyller igen hålet.

Mer läsning

Annons