Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medlemsmöte utan ordförande

/
  • Få. Fyra personer kom till det medlemsmöte som Ken Swedenborg hade kallat till och kallelsen hade kommit för drygt en vecka sedan. Madelen Eriksson sade att partiet i och med detta medlemsmöte får en nystart.

Annons

- Han kommer inte på grund av sjukdom. Troligen kommer han inte till det ordinarie årsmötet heller, sade Madelen Eriksson som inte ville säga hur sjuk Swedenborg är eller vad han drabbats av.

Till medlemsmötet kom fyra personer, varav en närvarade en kortare stund, och av dessa fyra hade Swedenborgs tidigare ständiga följeslagare Ingrid Gester inte fått någon kallelse. Vid punkten godkännande av kallelse sade hon:

- Kallelsen godkänner inte jag, för jag har inte fått någon trots att jag är medlem. Och jag har betalt medlemsavgiften, sade hon med skärpa.

Gester berättade att hon kommit på kant med Swedenborg, att han blivit arg och därefter brutit kontakten med henne. Av den anledningen har hon gått ur styrelsen för FFS men är fortfarande medlem.

Ingen av de närvarande medlemmarna har lyckats få kontakt med Swedenborg på flera veckor.

Ordförande under mötet blev Madelen Eriksson och hon efterlyste ekonomisk rapport, stadgar och föregående protokoll, men inget av detta fanns att tillgå och svaret blev "allt finns i Kens dator".

- Jag har fått några protokoll från tidigare möten förut av Ken, berättade sekreteraren Carlos Norrman.

Under punkten "diskussion av det uppkomna läget" (Ken) fick inte tidningen närvara.

Klart är i alla fall att tillfällig ordförande i FFS är 32-åriga Madelen Eriksson från Grängesberg och detsamma gäller Swedenborgs plats i Ludvika kommunfullmäktige.

Mer läsning

Annons