Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med ljusare tider är juletider över i Ludvika

I en del fönster lyser fortfarande ljusstakarna, men nu är det kanske dags att plocka ned dem. Kommunen klargör i praktisk handling att julen definitivt är över för den här gången.

Annons

Jul, jul strålande jul – men nu är det över för den här gången. I alla fall i Ludvika centrum.

På onsdagsmorgonen var nämligen kommunalarbetare sysselsatta med att ta ned den julbelysning som hängt över gågatan och andra stadsgator sedan sent i höstas.

Julekläringen, som det heter på fint kommunalt språk, stuvas undan i något förråd och får vissa Ludvikabor som de vill så har den gjort sitt för all evighet.

I december pågick nämligen en debatt och diskussion på "Ludvikasidor" på facebook där den allmänna meningen var att julbelysningen i centrum var mycket vackrare och av bättre kvalité på den gamla goda tiden, det vill säga fram till 80-talet.

Susanne Sakofall vid Unika Ludvika gick i svaromål och försvarade kommunen, men medgav att man nog ändå bör titta på om det går att få till någon trivsammare julbelysning som kan ersätta de smala vita trådar som hängt några meter upp i luften månaderna runt jul på senare år.

Mer läsning

Annons