Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Matmagasinet" kan bli kommunägt

Icas besked att Matmagasinet kommer att stängas, kan ändra förutsättningarna för ombyggnaden av riksvägen.
Om Ica väljer att sälja fastigheten vid Grängesbergsvägen kan kommunen komma att anmäla sig som intresserad spekulant.

Annons

Om Ica säljer fastigheten där Matmagasinet ligger är det inte uteslutet att kommunen kommer att lägga ett bud.

– Det är inte uteslutet, säger kommunens planeringschef Louise Nordström när hon får frågan om kommunen kan tänkas vara intresserad av att förvärva Ica-fastigheten.

Om fastigheten blir kommunägd kan den rivas och det skulle i sin tur kunna leda till att den planerade rondellen i OK-korset får en annan utformning och placering.

– Kommunen har planmonopol och om den här fastigheten i framtiden inte är detaljplanelagd för handel, kan det få konsekvensen att vi får tänka om när det gäller utformningen av cirkulationsplatsen. Behövs det inte längre någon infart till Ica så kan cirkulationsplatsen få en mer cirkulär form, säger Niklas Linnsén, projektledare vid Trafikverket.

Det var den 23 september som Ica-ledningen gick ut i DT och offentliggjorde att man kommer att stänga såväl Matmagasinet som Matmäster i Marnäs när nya Kvantumbutiken i Sänkan står klar i slutet av 2017 eller början av 2018.

– I stället för två mindre butiker kommer det att bli en större butik, sade Anna Hedström, pressansvarig teamledare vid Ica. Hon tillade att det inte är beslutat vad som kommer att hända med Matmagasinets lokaler, vilka ägs av Icas fastighetsbolag.

Niklas Linnsén:

– Kommunen kommer i hög grad att vara styrande när det gäller markanvändningen vid sidan av vägen.

Mer läsning

Annons