Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maria Pettersson avvisar Gunnarssons kritik om Samarkand

Annons

Det säger kommunalrådet Maria Pettersson med anledningen av den kritik som den moderata riksdagsledamoten Rolf Gunnarsson levererade efter mötet i veckan i samarbetsbolaget Samarkad som kommunerna, landstinget, Ovako och ABB leder.

I styrelsen sitter för närvarande s-politikerna Carin Runeson, Per-Erik Granström, Leif Nilsson och Maria Pettersson samt de två bolagsdirektörerna.

- Borgarna har inte lyckats att vinna valen här i Ludvika och Smedjebacken. De får allt se till att vinna valen eller att uttrycka sig lite mildare. Jag tror inte att vd:arna tycker att de sitter med i arbetarekommunens styrelse som Gunnarsson sa.

- Ibland kan jag tycka att det är för få kvinnor bland kommunalråden i Dalarna. När vi möts är vi bara tre kvinnor från 15 kommuner. Men vi sitter där för att vi representerar vår kommun och att valen utfallit som de gjort. I Samarkand sitter dessa personer där eftersom de representerar ägarna, säger Pettersson.

Kommunalrådskollegan i Smedjebacken Leif Nilsson framhåller att det är naturligt med många politiker i Samarkands styrelse eftersom det var politikerna i kommunerna och landstinget som tog de första initiativen till att samverka om personalfrågorna.

Granström sitter i styrelsen som dalariksdagsman från Västerbergslagen och väntas bli ersatt av nyvalde riksdagsmannen Carin Runeson vid bolagsstämman. Runesson som representerat landstinget i styrelsen kommer troligtvis att ersättas av Birgitta Granström som övertagits Runessons roll i landstinget.

En plats i Samarkands styrelse är vakant och vikt till näringslivet. Det vore inte otroligt om Samarkand överväger att erbjuda styrelseplatsen till någon i den framgångsrika bryggarfamiljen Spendrup eller till Morgårdshammars vd Anders Eriksson.

Mer läsning

Annons