Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Män från Västerbergslagen ambassadörer i Bollebygd

Två år i rad har personer med ursprung i Västerbergslagen utsetts till hedersuppdraget som ambassadörer för Bollebygds kommun.

Annons

Olle Örngård och Christer Falk, båda med rötterna i Västerbergslagen, har utsetts till ambassadörer i Bollebygd.

Till 2016 års Bollebygdsambassadör utsågs Christer Falk, uppvuxen Grängesberg, och till 2017 års Bollebygdsambassadör utsågs i söndags Olle Örngård, uppvuxen i Smedjebacken. Christer Falk har även han bott i Smedjebacken, men bara något år innan familjen flyttade till Grängesberg.

"Motivering löd: ” Olle Örngård är, inte minst genom sin varma personlighet, en god representant för det engagerade och mycket uppskattade arbete som kommunens anställda utför dagligen. Olle Örngård bidrar, för egen del och tillsammans med alla sina kollegor i kommunen, till att sprida en så positiv bild av kommunen att Bollebygd i dag är en av landets mesta attraktiva kommuner.”

När Christer Falk utsågs i fjol motiverades det på följande sätt:

”Christer Falk utnämns till Bollebygdsambassadör 2016 för att han med stort engagemang och genuint intresse, i ord och bild, har dokumenterat personer och händelser under lång tid i Bollebygds kommun och därmed bidragit till att sprida en positiv bild av Bollebygds sentida historia och utveckling.”

Bollebygds kommun bildades 1995, är belägen mellan Göteborg och Borås och har cirka 9 000 invånare. Kommunen har varje år sedan 2003 utsett en Bollebygdsambassadör. Personen eller personerna som utses ska agera som goda ambassadörer genom att hjälpa till och sprida en positiv bild av Bollebygds kommun.

Mer läsning

Annons