Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man från Grängesberg fick fängelse

Mannen från Grängesberg sa att han hade köpt och använt cannabisen i medicinskt syfte. Något som Falu tingsrätt inte tog någon hänsyn till och dömde mannen för narkotikabrott till en månads fängelse.

Annons

I mannens bostad påträffade polisen i november förra året 30,3 gram cannabis, 31,2 gram cannabisharts och tre tabletter alprazolam. Vid samma tillfälle konstaterades att mannen var påverkad av narkotika.

Det ledde fram till att han åtalades för narkotikabrott och ringa narkotikabrott.

Till sitt försvar sa mannen bland annat att han på grund av sin ADHD använde narkotika då och då i medicinskt syfte när han inte får sin egen medicin.

Vidare sa han att cannabishartsen hade han köpt för eget bruk och cannabisen hade han fått av en vän och var avsedd att rökas av honom själv. Han hävdade att han hade glömt att han hade cannabisen hemma, det var mest blad.

Och eftersom cannabisen mest bestod av blad ansåg mannen att straffvärdet borde vara lägre.

Falu tingsrätt noterade att en mängd överstigande 50 gram cannabis/cannabisharts vanligtvis anses utgöra narkotikabrott av normalgraden. I det här fallet var den totala mängden 61,5 gram och därmed var åtalet styrkt.

Mannen förekommer i fem avsnitt i belastningsregistret och han har vid flertalet tillfällen dömts för narkotikabrott. Tingsrätten kom fram till att något annan påföljd än ett kortare fängelsestraff inte kunde komma ifråga. Straffet blev en månads fängelse.

Mer läsning

Annons