Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man åtalas för misshandel – och på 18 andra punkter

Annons

En man i 20-årsåldern boendes i Smedjebackens kommun åtalas på nitton punkter, det framgår av en stämningsansökan som lämnats till Falu tingsrätt.

Brotten mannen är misstänkt för är följande: Fyra fall av misshandel, sex fall av olaga hot, fyra fall av hot mot tjänsteman, två fall av ringa narkotikabrott, ett fall av stöld, ett fall av brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål samt ett fall av våldsamt motstånd

En av de påstådda misshandlarna ska ha ägt rum i februar år 2016 i Borlänge kommun. Där ska den åtalade mannen delat ut ett knytnävslag i ansiktet på en annan man så denne fallit omkull. Den åtalade ska sedan ha tilldelat den liggande mannen sparkar mot kroppen, samt tagits av sig sitt bälte och slagit med detta.

En annan misshandel ska ha ägt rum i Smedjebackens kommun, även denna i februari år 2017, där den åtalade slagit en annan man i ansiktet med sin knutna näve.

Den åtalade mannen ska vid ett annat tillfälle, men ännu under samma dag, ha slagit samma person som ovan vid upprepade tillfällen, slag ska ha träffat både i ansiktet och i nacken.

Den fjärde, och den senaste, misshandeln den tilltalade mannen åtalas för ägde rum i december år 2016 i Borlänge kommun. Den tilltalade ska ha hållit fast honom i nacken och utdelat knytnävsslag mot huvudet.

Fem av åtalspunkterna – Två fall av olaga hot och två fall av hot mot tjänsteman samt våldsamt motstånd ägde alla rum under en tidsram på två dagar i december 2016. Mannen ska ha hotat en kvinna till livet i Ludvika kommun, för att sedan hota och göra motstånd mot de poliserna som tillkallades till platsen.

Dagen efter han uttalat hot mot en kvinna och gjort motstånd mot polisen var den tilltalade tillbaka på platsen där de första brotten ska ha ägt rum. Väl på plats agerade han agressivt och hotade en man och två kvinnor, varpå polisen återigen tillkallades och fick utstå hot från den åtalade mannen.

Utöver de nämnda gärningarna åtalas mannen alltså också tio andra brott.

Mer läsning

Annons