Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mäktig konsert avslutade miljöveckan

/

Sällan eller aldrig har väl en kyrklig publik varit så översvallande med på noterna som vid den körkonsert som på söndagskvällen avslutade Ludvika miljövecka.

Annons

Återigen var det dirigenten och kompositören Anders Nyberg, som med sin känslosamt och välsjungande hustru Jennifer, var vållande till både välljud och känslostormar.

När sista sången för kvällen, "Together", sjöngs var publiken i Grangärde kyrka verkligen uppe i varv och sjöng med och klappade takt på ett sätt man sällan upplever i en svensk kyrka. Innan sista tonen ljudit stod redan de flesta upp, ivrigt applåderande.

Konserten inleddes med medryckande inledningsord och klockringning. Moder Jord projicerades i kyrktaket och en koltrasts melankoliska stämma ljöd. Erik Nordström välljudande cello tog över och till Anders Nybergs text om jorden, förnämligt reciterad av unge Oskar Webrell, dansade Sara Ruddock publiken rakt in i himlajordens kärleksfulla famn.

Mjukt till Göran Israelssons följsamma gitarr ljöd därpå Jennifer Fergusons uttrycksfulla röst, under kvällen stödd av en mäktig kör på cirka 50 personer.

Konsertens tema var de fyra elementen: Jord, vatten, eld och luft, vilka tillsammans ledde fram till ett femte, kvintessens.

Förutom tidigare nämnda Göran Israelsson och Erik Nordström bestod kvällens ackompanjatörer av Inge Hellkvist violin, Tomas Montelius bas, Roland Keijser sopransax/flöjt, Ann-Christine Resare flöjt och Niklas Vikersjö trummor, förstärkta med pianisten Filip Ekestubbe från Stockholm.

Mer läsning

Annons