Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyft för GBK – massor av barn kom till "skridskokul"

Tillsammans med kommunen var medlemmar i Grängesbergs Bandyklubb med och jobbade ända fram till fredag kväll för att få till is på Grängesvallen.
På lördagen fick man lön för mödan.

Annons
Det blev en kanonstart för bandyklubben när det på lördagsförmiddagen var premiär för

Under förmiddagen kryllade det nämligen av både barn och föräldrar på isen.

– Vi ordnar med "skridskokul" och jag trodde väl att vi skulle få hit kanske 25 barn. Men det kom 64 barn, plus en massa föräldrar, säger en mycket nöjd Mattias Schollin i GBK.

Klubben har fått 25 000 kronor i ekonomiskt stöd av bandyförbundet för att genomföra skridskokul. Förbundet får i sin tur sponsorstöd från bland annat Svenska Spel.

– Till att börja med genomför vi skridskokul tre lördagar i rad mellan 10.00 och 11.00. Det är fokus på att man ska lära sig åka skridskor, men på en mindre del av banan kan de som vill prova på bandy och låna bandyklubb och boll. Detta förutsatt att man har visir på hjälmen. Skridskokul riktar sig främst till barn i åldrarna fyra till åtta år.

Mattias Schollin berättar att klubben använt en del av de 25 000 kronorna för att köpa in skridskor och hjälmar som deltagare i skridskokul kan låna.

– Och så kommer vi som avslutning på varje skridskokul att bjuda på korv och bröd och saft och kaffe till alla närvarande, såväl barn som föräldrar.

Den tredje lördagen, den 2 december, är det ordnat med gratis buss från Ludvika och då hoppas Mattias Schollin att barn som kommit till Sverige som flyktingar vill delta i skridskokul.

– Vi vill få till ett riktigt integrationsprojekt där svensk kultur blandas med ny kultur.

Han förmodar att det stora intresset till stor del kan förklaras med att klubben genomfört en intensiv marknadsföring av arrangemanget via sociala medier.

Bandyklubbens tanke har varit att senare i vinter ordna med skridskokul på onsdagskvällar.

– Men i dag har föräldrar sagt till oss att vi bör ha det på lördagar. En tid som passar många mycket bättre och det kan nog bli så att vi fortsätter på lördagar.

Andreas Stendalen med dottern Alice Frykeskog deltog i

Mer läsning

Annons