Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad vårmarknad

/
  • Köpte plastskor. – Det är frugan som betalar, konstaterade Grängesbon Kent Sjögren som köpte sig ett par träskor av plast på årets Ludvika marknad.
  • Spännande ritt. Barnkarusellen var en höjdare för de yngsta. Här är det Hanna Bratt som väntar på att få rida runt på en färgglad karusellpålle.
  • Mumsade. Gott med spunnet socker tyckte Emilia Holmström som rest in från Smedjebacken för att gå på marknaden i Ludvika.
  • Ballongglädje. Lille Albin Källman fick en Batmanballong och blev jätteglad när han besökte marknaden på lördagen.

Annons

Marknadens upptakt på fredagen blev ingen höjdare med stundom strilande regn och dessutom ett irriterande strömavbrott som lamslog och tystade tivolit i närmare en halvtimme under den sena eftermiddagen.

Lördagen, som traditionellt är den stora marknadsdagen, blev desto bättre både ur väder- och besökarsynpunkt. 150 försäljare uppgavs ha bokat platser. På fredagskvällen konstaterades att cirka 130 av dem hade anlänt och packat upp.

- Det var lite folk på fredagen så det märks att vädret har stor betydelse, sade IFK Ludvikas Susanne Salomonsson som tagit över ansvaret som "marknadsgeneral" efter handbollens starke man Kjell "Bullas" Israelsson.

Sammantaget lär det även denna gång bli ett hyggligt netto för marknadsalliansen i vilken som bekant även simsällskapet, fotbollsklubben och hockeyn ingår.

- Marknaden betyder jättemycket för klubbarnas ekonomi. All verksamhet kostar pengar och det här innebär ett bra komplement nu när de kommunala aktivitetsstöden sänks för alla, fortsatte Salomonsson som hade fullt upp hela tiden tillsammans med många funktionärer som jobbade gratis för den goda sakens skull.

- Vi betalar inte ut några ersättningar. Alla ställer upp helt ideellt, underströk hon med all önskvärd tydlighet.

Även om det mesta var gängse kunde dock en nyhet konstateras. Årets marknad var koncentrerad till Fredsgatan.

- Vi kallar den för marknadsgatan mellan Tingshusgatan och Köpmansgatan utan avstickare på sidogatorna. Men i Stadsparken är det som vanligt.

Marknaden kompletterades på lördagen med en sevärd bilparad på Eriksgatan i regi av Ludvika Classic Wheels. Många medlemmar visade upp sina välvårdade rullande klenoder av olika fabrikat och årsmodeller.

Mer läsning

Annons