Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvikas lucia lyser med sin frånvaro i år

Lions tvingas ställa in arrangemanget "Ludvikas lucia".
– I måndags hade vi klart med fem kandidater men i tisdags och onsdags hoppade två av dem av, säger en besviken Jan Norrgo i Lions.

Annons

Tjejerna som hoppade av hade kommit fram till att de inte skulle hinna med luciafirandet med de förberedelser som krävs med sångträning och annat.

– De berättade att det är så mycket i skolan som de måste hinna med före jul. Vi tycker inte att vi har tid att nu jaga efter fler kandidater utan har tagit beslutet att ställa in firandet i år, förklarar Norrgo.

Lions skulle ha genomfört luciaarrangemanget för 30:e gången i år. En gång tidigare, 2009, har man ställt in. Men då var bristen på kandidater inte huvudorsaken.

Lions hänvisade det året till att intresset från företagare varit svagt och att kommunen inte längre ställde upp som medarrangör. Jan Norrgo sade då att arrangemanget "kanske skulle återkomma 2010" och så blev det.

I år skulle det ha blivit 30:e gången som Lions arrangerar

Nu hoppas han innerligt att Ludvikas lucia kan genomföras 2017 och menar att man tar med sig en del erfarenheter från i år om hur förberedelserna och sökandet efter kandidater kan förbättras.

– Vi får se till att vara ute betydligt tidigare med marknadsföringen och kanske gå ut redan i månadsskiftet augusti, september och söka kandidater.

Jan Norrgo är också inne på att man bör besöka Högbergsskolan och på plats marknadsföra arrangemanget.

– Just nu tycker jag synd om alla på äldreboendena som sett fram emot luciatågets besök. Det har ju varit en tradition under så många år, säger Lions luciabas när han på torsdagsförmiddagen besöker DT:s Ludvikaredaktion och meddelar att Ludvikas lucia kommer att lysa med sin frånvaro i år.

Mer läsning