Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvikaföretag vinner jättekontrakt i Panama

Annons

Konsultföretaget ska genomföra projektering av byggarbetena för vattenkraftverket Changuinola I i Panama.

Panama är ett land med kraftig tillväxt och behovet av energi är därmed stort. Vattenkraftverket kommer att byggas i regionen Bocas del Toro, ett regionalpolitiskt prioriterat område 500 km nordväst om huvudstaden Panama.

Uppdragsgivare är också i detta projekt det amerikanska bolaget American Electric Systems och arbetet utförs av ett konsortium bestående av de två danska bolagen E.Pihl & Søn och MT Højgaard i ett samriskbolag med tillsammans med Alstom Brazil.

Ludvikakonsulten ska svara för den byggtekniska designen av kraftverket och den 4300 långa tunneln som ska anläggas. Markarbeten i form av tillfartsvägar, bostäder under projekttiden och schaktning har redan satt igång. Kraftverket, får en effekt på 223 megawatt och ska tas i drift 2010.

- Detta är resultatet av vårt tidigare designuppdrag för vattenkraftstationen Esti i Chiriquiprovinsen i Panama, som vi avslutade 2003, säger Mats Stenmark.

- Huvudparten av arbetet kommer att utföras av personal från vårt kontor i Ludvika. Vi kommer att hålla ca 6 personer sysselsatta i konstruktionsarbeten de närmaste tre åren. Ytterligare 5-6 personer kommer att engageras på plats i Changuinola för uppföljning av designarbetet under ledning av projektledaren Gunnar Frostberg, berättar Mats Stenmark, projektets konstruktionschef.

Mer läsning

Annons