Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvikafesten flyttar – och kan bli gratis

Vintern har just börjat – men Ricky Elfberg och sonen Dennis har redan Ludvikafesten 2017 i tankarna.
Det kan bli stora förändringar.
– Ambitionen är att det ska vara fri entré till Ludvikafesten, precis som det var de första åren, säger Ricky Elfberg.

Annons

Men det förutsätter att lokala företag är beredda att sponsra Ludvikafesten och, som för några år sedan, bidra med sammanlagt åtminstone 200 000 – 250 000 kronor.

– Jag har redan pratat med några företag och mötts av positiv respons. Man tycker att det vore bra om det åter blir gratis att gå på Ludvikafesten och att området inte ramas in av höga staket.

Vad som redan är bestämt är att flytta tillbaka scenen med artistuppträdanden till Garvarns torg. Nästa år får tivolit breda ut sig över hela parkeringen vid Folkets hus. Säkerhetsmässigt är det bättre att ha hela arrangemanget vid Folkets hus, mysfaktorn är dock högre om man kan hålla till nära gågatan med scenuppträdandena, förklarar Ricky Elfberg.

– Vi vet att många önskar att Ludvikafesten ska finnas vid Garvarns torg med öltält och serveringar på gågatan och Eriksgatan och nu återgår vi till detta. Lyckas vi med ambitionen att ha fri entré så kommer det att bli knökfullt med folk och det kommer att gynna alla, inte minst stans restauranger.

Dennis Elfberg och Ricky Elfberg, Nöjesmetro, berättar att Ludvikafesten 2017 återflyttas till Garvarns torg. Om allt går som de tänker sig blir det fri entré till den stora sommarfesten i Ludvika.

En nyhet är att det planeras för en sommarmarknad där knallar får ställa upp sina försäljningsstånd efter Fredsgatan, från infarten till Sporthallen och ned till Systembolaget. Marknaden kommer att bidra till att Ludvikafesten engagerar och intresserar folk i alla åldrar, menar far och son Elfberg.

Om allt går i lås så kommer Ludvikafesten även att växa i omfång när det gäller antalet festdagar. Under en lång följd av år har festen pågått från torsdag till och med lördag i månadsskiftet juni – juli. Nästa år kan det bli fyra festdagar; 29 juni till 2 juli.

Du har ju tidigare sagt att Magnus Uggla är intresserad av att uppträda på festen 2017. Har du råd att ta hit en så dyr artist om det blir fri entré?

– Det beror alldeles på hur stort intresse företagen visar för att sponsra festen. Sponsringen måste vi ha klart med innan vi bokar artisterna och de bokningarna görs normalt i mars, april. Andra tänkbara större artister skulle kunna vara Orup eller Stiftelsen. Vi är ett av de större bokningsbolagen i Sverige så vi har kontakterna med artisterna, klargör Ricky Elfberg.

Vi har lyssnat på alla som vill att scenen ska stå på Garvarns torg, säger Dennis Elfberg och berättar att man planerar att utveckla Ludvikafesten genom att ordna en sommarmarknad.

Mer läsning