Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ludvika kommun verkar ointresserad"

/
  • Får dålig respons. – Ludvika kommun verkar inte intresserad av att få en träningsanläggning i Fredriksberg. Det är hela tiden en envägskommunikation från min sida, säger Ola Nordahl. Får han inte bättre respons kan det storartade projektet i stället gå till någon annan kommun i landet.

Annons

Det var i början av månaden som tidningen först kunde berätta om hans storartade planer för de sedan länge tomma tvätterilokalerna i samhället. Fredriksbergs Träningsanläggning AB är namnet på ett blivande företag som han avser ska ge nya jobb och ett ordentligt uppsving för den drabbade före detta bruksorten.

Nordahl önskade positivt gensvar från Ludvika kommun när han för en tid sedan skrev till kommunalrådet Maria Pettersson (s). Hon beskrev hans visioner som intressanta men kunde inte bedöma om de var realistiska eller inte. Han hänvisades till näringslivsenheten.

- De har kollat upp min budget men jag fick inga uppmuntrande ord, faktiskt fick jag ingenting, säger Nordahl besviket till tidningens medarbetare.

Hittills har han valt att ligga lågt i media. Men efter alla fruktlösa försök att få politiker och kommunala tjänstemän att förstå värdet av hans planerade storsatsning väljer han att vädra sin besvikelse offentligt.

- Jag började prata om det här redan i augusti men det har hela tiden varit en envägskommunikation från min sida och vi har inte haft några möten. Vi har inte ens kunnat avtala tid för möten för att diskutera, avslöjar Nordahl.

Men vad säger framtidsplanerarna inom Stiftelsen Säfsenskogarna? De verkar ju väldigt angelägna om att få ny verksamhet i den tomma tvätten.

- Den gruppen har inte visat någon intresse alls. Jag har inte fått gensvar från något håll. Ingen vill kolla upp min idé, vad jag står för och vilka samarbetspartners jag har. De vet inget om mitt kontaktnät.

- Det känns jobbigt när man inte får gehör och även de som jag vill samarbeta med lessnar när inget händer.

En grundläggande förutsättning om Nordahl ska kunna gå vidare med sitt projekt är att han får köpa tvättlokalerna för en human köpeskilling. Han har via omvägar fått veta att kommunen tänker begära upp mot tre miljoner kronor. Det anser han vara alldeles för mycket.

- De höjer väl priset för att inte få dit något som de inte vill ha, säger han ironiskt.

Han tänker inte betala något överpris. Fem år efter nedläggningen börjar nämligen ett visst förfall ge sig tillkänna.

- Väggar och tak, allt börjar brytas ned och till sist är det ingen som vill ha det.

Enligt vad tidningen erfar är det bara en tidsfråga innan Nordahl vänder blickarna mot andra kommuner där hans unika arena blir mer välkommen.

- Det känns som om Ludvika kommun redan har sagt nej och jag har inget att förlora. Men eftersom jag själv är från trakten ville jag ge Fredriksberg första tjing, slutar han.

Mer läsning

Annons