Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvika i ny bottenrankning

Annons

Ludvika kommun har skakats av bottenrankningen i Svenskt Näringslivs undersökning av näringslivsklimatet i kommunerna. Ludvika placerade sig på tredje plats från botten.

Tidskriften Fokus placerar Ludvika på plats 258 ( 271 år 2006) när man mäter 30 olika faktorer var det är gott att bo. Man tittar på privatekonomiska frågor som kommunalskatt, taxeringsvärden, förmögenhet, andel miljonärer, kommunens skötsel och valdeltagande. Sociala trygghetsfrågor som kostnader för äldreomsorg, antal anmälda brott, skilsmässor, självmord... Man rankar också kommunerna för fritidsverksamhet, jobben och skolan.

Det är näringslivsklimatet (287) i Ludvika som drar ned kommunen, liksom den låga förmögenheten (265), det stora antalet skilsmässor (277) och det negativa födelseöverskottet (280).

Nu är inte allt botten, när man studerar utgifterna för skola så hamnar Ludvika på 44:e plats, på 43:e när det gäller personaltäthet i förskolan, på 44:e plats när det gäller utgifter för kultur och fritid och på 87:e när det gäller taxeringsvärde för småhus.

Smedjebacken återfinns på plats 220 ( 249), Borlänge på plats 158 ((149) och Falun på plats 121 (126).

Mer läsning

Annons