Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvika ett steg närmare räddningstjänsten Dala Mitt: "Nu börjar en spännande resa"

Räddningstjänsten Dala Mitt är på väg att växa ytterligare. Samtliga medlemskommuner har accepterat den medlemsansökan som kommit från räddningstjänsten i Ludvika.
Vid årsskiftet väntas Ludvika ha införlivats i Dala Mitt.

Annons
Räddningstjänsten Dala Mitt är på väg att växa. Samtliga medlemskommuner har accepterat den medlemsansökan som kommit från räddningstjänsten i Ludvika.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Enormt engagemang efter att Ludvika kommun snålade in på folkparkens bidrag: "Har fått en rivstart"

Lista: Spara pengar till semestern – här är 11 onödiga saker du slösar pengar på

Stor vinylguide och lista: Här är 16 eftertraktade skivor du faktiskt har en rimlig chans att hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

I dagsläget består räddningstjänsten Dala Mitt (RDM) av medlemskommunerna Borlänge, Falun, Gagnef och Säter. För ett par år sedan ställde Ludvika kommun frågan till Dala Mitt om det var möjligt även för räddningstjänsten i Ludvika kommun att ansluta sig till Dala Mitt.

Sedan dess har frågan utretts och nu har fullmäktige i samtliga medlemskommuner beslutat att välkomna Ludvika som ny medlem i Dala Mitt. Förhoppningen är att detta sker från den 1 januari 2019.

- Nu börjar en spännande resa för både RDM och Ludvika. Vi har en plan för införandet som nu kommer sjösättas internt, säger Leif Andersson, förbundschef för räddningstjänsten Dala Mitt, i ett pressmeddelande.

Efter att Ludvika kommun har gått med i Dala Mitt så kommer förbundet att ha omkring 160 000 personer inom ansvarsområdet. Antalet anställda inom räddningstjänsten i Ludvika kommun är 108 personer och därmed kommer Dala Mitt efter samgåendet att ha totalt 401 anställda.

- Fördelarna med ett större förbund är att invånarna i berörda kommuner kommer ha tillgång till ett bredare spektrum av kompetens i framförallt den förebyggande delen av vårt uppdrag men även vid en räddningsinsats, säger Leif Andersson.

Det återstår dock för Ludvika kommun att fatta det formella beslutet att gå med i räddningstjänsten Dala Mitt. Frågan ska tas upp i kommunstyrelsens arbetsutskott inom kort och därefter gå vidare till kommunstyrelsen innan beslutet kan fattas i kommunfullmäktige.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons