Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusare i Saxdalen

/
  • Etapp 1. Strandpromenaden med brobygget och belysningen genomfördes i fjol. Det krävs nog ytterligare tre etapper innan hela jobbet vid Saxenstranden är klart, förmodar Rolf Pålsson i byalaget.

Annons

I fjol gjorde man i ordning en strandpromenad med belysning från udden vid badplatsen til båtbryggan. I denna del ingår den två ton tunga bron över bäcken.

- Efter den cirka 500 meter långa strandpromenaden har det satts upp 15 lampor. Vi vill att arbetena fortsätter i etapper och det behövs nog anslag på 300 000 - 500 000 per år i ytterligare tre år för att få allt klart, säger Rolf Pålsson i Saxdalens byalag.

Sören Finnström har meddelat byalaget att han kommer att kalla till ett möte och informera om kommunens syn på saken. Finnström gör klart att i år blir det ingen fortsättning på projektet.

Tekniska nämnden hade gärna sett en fortsättning 2007 men politikerna högre upp, i sista hand kommunfullmäktige, tyckte annorlunda.

- Man strök bort de anslag vid begärt för Saxdalen men även för Grängesberg och Fredriksberg och det blev mindre pengar än vi begärt till Gröna Ludvika.

Rolf Pålsson tycker att det är viktigast att nästa etapp i Saxdalen gäller parkeringen vid före detta butiken.

- Det är bara en stor grusparkering och det ser inte så bra ut. Ganska mycket folk stannar där sommartid och vi vill att parkeringen blir asfalterad. Boliden håller på att ställa i ordning ett linhjul från gruvan som ska ställas ut på parkeringen och detta ska kopplas ihop med en minnestavla om gruvan, berättar Pålsson som givetvis hoppas att butiken snart återöppnas.

I övrigt vill byalaget att det ordnas med en gästbrygga med plats för fyra - fem besökande båtar och en spångad led från båtbryggan till båthuset. Andra önskemål är uppsnyggning av själva badplatsen med mera sand, bättre grönytor och trädplanteringar samt några övernattningsplatser för husvagnar och husbilar.

Mer läsning

Annons