Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liberaler kliver över kommungränsen

Annons

I dagsläget ståtar liberalerna med ett mandat i vardera kommunen. Därmed är det högaktuellt att ta klivet över kommungränsen och fördjupa det liberala samarbetet. Måndagen den 21 maj hölls ett gemensamt möte mellan de två avdelningarna.

Ambitionen var att skapa en effektivare opposition mot socialdemokratin som stärkt sin position i Västerbergslagen. Mötet lockade 18 personer som samtliga ställde sig positiva till ett samarbete som det heter "ska öka betydligt".

Siktet är dessutom inställt på en sammanslagning av de två avdelningarna.

- Avsikten är bland annat att vi från Smedjebacken i fortsättningen ska delta på mötena i Ludvika. I Smedjebacken har vi ju inte ens en egen lokal, förklarar Rolf Långström som valdes till ny ordförande för liberalerna i Smedjebacken vid det senaste årsmötet.

Han påpekar att i Ludvika har partiet regelbundna möten en gång i månaden, medan man i Smedjebacken på sin höjd har tre möten om året.

- Men jag tror inte att vi hinner slå samman avdelningarna före valet 2010.

Nämnas kan också att vid mötet deltog riksdagsledamoten Camilla Lindberg. Hon berättade om sina intryck från riksdagen och vilka frågor som folkpartiet driver i regeringen

Mer läsning

Annons