Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lämnade 100 fälgar i skogen

/
  • Tillhör biluthyrning. Bussen de två polackerna färdats i tillhör en polsk biluthyrning och de som hyrde den har uppgivit att de fått bussen stulen i Sverige.
  • Lämnade bilen kvar. De två män som färdats i bussen och var ute för att köpa eller stjäla aluminiumfälgar lämnade uppenbarligen snabbt den buss de kommit i.

Annons

Det var för cirka en månad sedan som de två polackerna dök upp i Grangärde. De var in på Grangärde bildemontering och ville köpa aluminiumfälgar.

- Vi fick ett bud som vi tyckte var okej och de betalade kontant och fick ett kvitto på affären, berättar Liisa Hultberg, Grangärde bildemontering.

I samma veva besökte de Fagerberg Auto i samma ärende, men där blev det ingen affär.

- Jag tyckte det bud de la var för dåligt, men uppenbarligen ville de ha mina skrotfälgar, säger Lasse Fagerberg.

Några dagar senare hade personalen på Lemont observerat att det var folk inne på skrotområdet och ringde till Lasse Fagerberg.

- Cirka tio minuter efter att jag var på plats kom de ut från området över staketet och jag kände igen de två polackerna, berättar Fagerberg.

De två männen sprang till skogs och de som fanns på plats började leta i området var de ställt sin bil och den påträffades i skogen en bit från skogen. Alldeles intill skroten hade de två männen lagt upp ett antal fälgar som de uppenbarligen hade för avsikt att ta med sig från platsen.

- Vi spärrade utfartsmöjligheterna och ringde till polisen, men det dök aldrig upp några polacker, säger Fagerberg.

Det visad sig att det fanns cirka 100 begagnade aluminiumfälgar i bilen och annat av mer personlig karaktär, som kläder och sovsäckar. Något spår efter de två männen finns det inte efter den natten i slutet av maj.

Bland det som fanns i bilen ingick en karta och på den var ett stort antal bilskrotar i Sverige inprickade.

Bilen ägs av ett biluthyrningsföretag i Polen och de som hyrt bilen har kontaktat företaget och uppgett att bussen blivit stulen i Sverige.

Problemet i den historien är att i så fall har de tänkta tjuvarna kommit över bilnycklarna, för bussen är körd med nyckel till den plats den står på.

Polisen var till platsen och kollade bilen i slutet av maj och då var den inte anmäld stulen och fortfarande är den inte sökt i det internationella polisregistret.

Mer läsning

Annons