Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägsta pris har Matmagasinet

/
  • Generös. ICA Matmästers ägare Sven-Eric Jernemer är med rätta upprörd över att NLT inte gav honom berömmer för att han hade bästa priset på maten i PRO-undersökningen men generös som han är så avslöjar han att billigast i staden är Matmagasinet.

Annons

NLT hade fel om att ICA Pilen var billigast i Västerbergslagen i PRO:s undersökning. ICA Matmästers varukorg var en hel tia billigare och därmed så var Matmästers ägare Sven-Eric Jenemer med rätta sur över att inte ha fått en fin rubrik i NLT.

- Jag blev lessen i morse när jag slog upp tidningen. Jag och min personal kämpar varje dag med att hålla ned priserna och så fick vi inte credit för det. Det kändes tungt, säger Jenemer.

- Många har synpunkter på PRO:s undersökning och det har också jag. Ska man få en rättvis bild måste man ha ett betydligt större utbud av varor som man jämför.

- Vi gör själva inom ICA fyra stora prisundersökningar per år där vi jämför mellan 1300 och 1600 artiklar och då blir prisbilden rätt eftersom dags- och lockpriser som ibland förekommer i PRO:s undersökning inte får sådant genomslag.

Jenemer har därmed underlag att mäta sig prismässigt med sina konkurrenter Coop, Hemköp och Matmagasinet.

- Jag har haft butiken i nio år och varit med om 36 prismätningar. Spannet mellan den som varit näst billigast efter mig har aldrig varit mindre än fem procentenheter. Vi vet att vi ligger bra till och jag kan ganska säkert också säga att Matmagasinet ligger ännu bättre till men jämför man oss med City Gross och sådana då är man chanslös.

- Nu får ju inte Matmagasinet vara med i PRO:s undersökning men vi handlare har ju lite olika inriktningar. Matmagasinet har i vart fall tidigare varit inriktat på lågpris.

- Min butik riktar sig till lite äldre kunder som bor i närområdet i Marnäs. 51 procent av mina kunder går till butiken och är ofta här varje dag och då är det hög service som behövs. Jag törs lova att vi står oss väl i en jämförelse med Hemköp i Marnäs som är min huvudkonkurrent, säger Sven-Eric Jernemer.

Mer läsning

Annons