Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvartett åtalas för narkotikabrott – ska ha fraktat nästan två kilo narkotika genom landet

Tre män och en kvinna har åtalats misstänkta för narkotikabrott, ett brott som delvis ska ha begåtts i Ludvika kommun.
De ska ha köpt nästan två kilo cannabis med syfte att sälja det vidare.
En av de åtalade erkänner brott, de övriga förnekar brott.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

De var bäst på högskoleprovet i Dalarna – en provskrivare fick 2,00

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

Dessa saker är mest populära på Tradera – Presschefen: "Dalarna sticker ut"

SÅ KÖPER DU PLUS

Kvartetten består av en man och en kvinna i 35-årsåldern, en man i 25-årsåldern och en man i 20-årsåldern. Ett par av de åtalade är bosatta i Ludvika kommun.

Enligt åtalet ska kvartetten, tillsammans och i samförstånd, ha köpt 1 986 gram cannabis, som är narkotika, i syfte att sälja narkotikan vidare. De ska ha köpt narkotikan i södra Sverige och sedan transporterat den till Ludvika kommun. Brottet ska ha begåtts i augusti 2015.

"Narkotikan var inte avsedd för eget bruk", skriver åklagaren i åtalet. Dessutom anser åklagaren att var och en av de åtalade personerna "var delaktig i gärningen på ett sådant sätt att de är att anse som gärningsmän".

Tre män och en kvinna, ett par av dem bosatta i Ludvika kommun, har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkta för narkotikabrott. Kvartetten ska ha köpt nästan två kilo cannabis i södra Sverige och sedan transporterat narkotikan till Ludvika kommun.  Foto: Fredrik Sandberg / TT

De båda yngre männen ska ha tagit emot narkotikan i södra Sverige och sedan kört den i en personbil till Ludvika kommun. Den äldre mannen samt kvinnan ska ha gett instruktioner till den yngre duon samt skött kontakter med andra parter i transaktionen. Narkotikan ska dessutom ha körts i den åtalade kvinnans bil.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med de fyra åtalade personerna samt ett vittne som ska ha sett att den yngre duon träffade en person på en plats i södra Sverige.

Åklagaren lägger även fram fotografier, analysresultat samt beslagsprotokoll gällande narkotikan samt en analys av telefonundersökningar och teletrafik vilket, enligt åklagaren, styrker att kvartetten har begått brottet.

En av de yngre männen erkänner brottet, dock inte fullt ut. De övrige tre åtalade förnekar brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons