Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturförening ger ut sin 17:e almanacka

Blötbergets kulturförening har nu fått den 17:e årgången av sin almanacka från tryckeriet. Som vanligt kan köparna av almanackan se fram emot att få ta del av flera intressanta bilder som beskriver bygdens historia.

Annons

Elov Danielsson, ordförande i Blötbergets Kulturförening, visar upp almanackan för 2017 som bland annat innehåller en bild på Dan Anderssons sista bostad.

Elov Danielsson, ordförande kulturföreningen, lyfter själv fram bilden som pryder septemberuppslaget.

– Bilden togs vid sekelskiftet och visar den stuga på Gonäsheden som blev skalden Dan Anderssons sista bostad. Stugan har ju nu renoverats av Maria Norgren och på bilden i almanackan ses hennes pappas morfar och hans familj.

Danielsson nämner också bilden på augustiuppslaget som föreställer arbetare vid Gonäs hytta år 1905.

När det gäller bilder från senare delen av 1900-talet så kan nämnas en från 60-talet som visar Karl Nylins taxi- och bensinstation. Då, för 50 år sedan, var det mer eller mindre en självklarhet med bensinstation i byar av Blötbergets storlek.

Elov Danielsson berättar att almanackan säljs hos Globe Bokhandel och turistbyrån i Ludvika och även via medlemmarna i kulturföreningen. Almanackan är tryckt i 250 exemplar och priset är 50 kronor.

Mer läsning

Annons