Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kroggäst delade ut knytnävsslag – spottade sedan på polis samt uttalade dödshot

En man från Ludvika kommun har dömts till skyddstillsyn för flera brott.
Han misshandlade en man på en restaurang i centrum och gjorde motstånd när polisen skulle gripa honom. Vid ett annat tillfälle spottade han på en polis samt dödshotade honom.
Mannen erkänner inget av brotten som han döms för.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Nu öppnar backarna i Sälen – kolla in när din skidanläggning drar igång för säsongen

Här hittar du billigast liftkort - vi har hela dalalistan

Risk för motorstopp i kylan – här är de viktiga sakerna du ska ha i bilen på vintern

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 25-årsåldern och bosatt i Ludvika kommun.

I slutet av februari i år befann sig mannen på en restaurang i centrala Ludvika, där bråk uppstod. En man som jobbar på restaurangen bad mannen att gå och följde honom mot utgången. Sedan har målsägaren berättat att mannen plötsligt vände sig om och slog honom i ansiktet, med knuten näve.

Mannen själv har förnekat brott och hävdat att någon tog tag i hans axel och att han då rörde sin armbåge bakåt och olyckligtvis träffade mannen.

När mannen sedan skulle gripas av polisen gjorde han motstånd och krängde med kroppen. Mannen har erkänt att han gjorde passivt motstånd eftersom han var berusad och grinig.

En man från Ludvika kommun har dömts till skyddstillsyn för flera brott. Han misshandlade en man på en restaurang i centrum och gjorde motstånd när polisen skulle gripa honom. Vid ett annat tillfälle spottade han på en polis samt dödshotade honom.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Några veckor senare, i början av april i år, hade mannen skjutsas till jourmottagningen på Ludvika lasarett på grund av berusning och sitt beteende. En läkare beslutade att mannen i stället skulle föras till Falu lasarett.

I väntan på transport spottade mannen mot en polis, som dock lyckades vända bort huvudet. I stället träffade spottloskan polismannens uniform. Därför belades mannen med en så kallad spotthuva under transporten. Under färden sade mannen även att han skulle döda polisen genom att skjuta denne.

Mannen själv har uppgett att han inte minns något av händelserna på grund av berusning och att han därför varken kan erkänna eller förneka brott.

Mannen döms för misshandel, hot mot tjänsteman, förgripelse mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Falu tingsrätt dömer mannen till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Tingsrätten påpekar i sin dom att om fängelse hade valts som påföljd så hade mannen dömts till två månaders fängelse.

Mannen ska även betala 5 250 kronor i skadestånd till mannen som misshandlades och 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons