Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kris för babysimmet i Ludvika

/
  • Vattenlekar. Stora och små har roligt tillsammans när de leker i det varma vattnet i lilla bassängen. Intresset för verksamheten är stort och totalt deltar 72 barn fördelade på nio olika grupper.
  • Bekymrad instruktör. – Det är kris för babysimmet. Vi har till och med börjat överväga nedläggning om inte fler är villiga att utbilda sig till instruktörer, säger Mona-Lisa Wingård som själv kliver av efter nästa termin. Fanny Holmquist, 1,4 år, är lyckligt ovetande om föreningens problem.
  • Badglada barn. De små har jätteroligt när de kommer till babysimmet i Sporthallen. Här är det lilla Elvira Östlund, 13 månader, som vill titta närmare på tidningens fotograf och hans stora kamera.

Annons

Babysimmet för de yngsta i åldrarna från spädbarn till två år tillmäts stort värde bland många småbarnsföräldrar och intresset för deltagande är stort.

Varje söndag träffas instruktörer, barn och föräldrar i Sporthallen för badning, lekar och olika vattenövningar i den lilla bassängen. Vattnet är varmt, nästan kroppstempererat och allt äger rum under mycket betryggande omständigheter. Så långt är allt frid och fröjd.

Men efter hand har bristen på instruktörer blivit ett allt större problem. Föreningen har kampanjat med såväl annonser som affischer i sina försök att komma i kontakt med personer som är villiga att låta utbilda sig till instruktörer.

Hittills har man bara lyckats intressera en enda person, en ung tjej, som är villig att ställa upp och på väg att bli licensierad.

- Vi skulle behöva vara minst sex instruktörer för att det skulle fungera. Vi har ett stort upptagningsområde med deltagare även från platser utanför Västerbergslagen. Det finns de som åker i timmar för att komma hit och vara med.

När tidningen besöker babysimmet får vi vidare veta att såväl Wingård som hennes kollega Louise Westrebø är på väg att kliva av. Då lär situationen bli akut.

- För min del blir nästa termin den sista. Då har jag fullgjort mitt åtagande, bekräftar Wingård.

Se bildspel: Babysim i Ludvika

Mer läsning

Annons