Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kringresande arbetskraft på plats i Ludvika

Annons

Polisen i Ludvika har tidigare år fått in anmälningar om asfaltsläggare som gjort ett undermåligt arbete berättar utredningschef Uno Hane.

- Det är snart dags igen, de brukar dyka upp på vårarna. Men de törs inte komma tillbaka direkt. Det har handlat om asfaltsarbetare som lagt en centimeter asfalt, tagit betalt och dragit. De är ute för att lura folk.

- Man ska inte göra något, tacka nej, annars ska man vara väldigt kunnig och veta precis allt. Dessutom ska man stå och hålla koll hela tiden. Jag tycker att man ska vända sig till en firma som man vet finns kvar. Det kan vara värt pengarna.

Det har även hänt att villaägare betalat i förskott och blivit lurade. Det berättar ett stationsbefäl för tidningen som säger att det betecknas som bedrägeri.

Tidningen fick tips på fredagen om att det dykt upp engelsktalande asfaltsarbetare i Ludvika och undersökte saken. Vi fann att hos en husägare utförde 7-8 personer markarbeten och det fanns två fordon på plats, varav ett fordon hade ett firmanamn på fronten.

Arbetarna svarade vänligt på frågor när vi berättade att vi var från en tidning och vi lämnade telefonnumret för vidarebefordran till deras chef.

När mannen ringer upp är han inte villig att svara på några frågor som gäller företaget.

- Vad är problemet? Vi lägger asfalt och gör andra jobb.

Men varför vill du inte berätta om företaget?

- Skulle du vilja att jag ställde frågor om dig?

Var kommer ni ifrån då?

- Vi är från Irland och är seriösa. Ring om du vill att vi ska komma hem till dig. Vi kan lämna pris på asfaltsarbete. Hejdå.

Mer läsning

Annons