Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kopparbergs exportattack lyckad

Annons

Delårsrapporten visar att nettoomsättningen ökade med 3,1 miljoner till 168,6 miljoner kronor. Kopparbergs bryggeri gjorde en förlust men mindre än jämförbart kvartal i fjol.

Det är främst ciderexporten som fortsätter att öka starkt.

- Försäljningen har utvecklats enligt två huvudlinjer. Vi har minskat försäljningen av prispressade produkter som säljs under andras varumärken, vilket vi kompenserat med en kraftig exportökning och fortsatta volymökningar inom restaurangsegmentet i såväl Sverige som utomlands. Exportökningen har varit speciellt påtaglig i Storbritannien och i Irland, där vi förutom ett stort genomslag i restaurangsegmentet även kunnat notera ett genombrott i flera av de största dagligvarukedjorna.

- Våra exportsatsningar baseras främst på Kopparbergs Cider. Med risk för att bli tjatig kan jag dock inte undvika att nämna att vårt öl Sofiero Original alltjämt håller ställningarna som det mest sålda starkölet via Systembolaget. Detta trots att konkurrenternas prisattacker alltjämt är intensiva, säger vd Peter Bronsman som också inlett en satsning på att få ut Kopparbergsprodukter på svenska krogar.

Mer läsning

Annons