Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunstyrelsen gav vård och omsorg bakläxa

Annons

Att kommunens budget sprack kom som en kalldusch för kommunledningen som beordrade en ombudgetering:

- Av de 20 miljoner som vård- och omsorgsnämnden har i budgetöverdrag kommer 13 miljoner från arbetsdirektivet. Jag har pratat med bland annat Gävle, Borlänge, Smedjebacken, Hofors, Säter och överallt mötts av samma besked, kommunen drabbas inte av några ökade kostnander så varför ska det då drabba bara Ludvika, säger kommunalrådet Maria Pettersson som noterar att av de ursprungliga 13 miljonerna har nämnden redan fått bort ett par av EU-miljonerna.

Därmed återstår det för vård- och omsorgsförvaltningen att lägga fram ett förslag att plocka bort verksamheter motsvarande fyra miljoner kronor och ordna arbetstidsdirektivet inom personalbudgeten.Social och utbildningsnändens sparförslag möttes med beskedet att de ska hålla sig till den givna budgeten, punkt slut. Det handlar om överdrag på 3,5 miljoner som är oacceptabla.

Kommunstyrelsen ska i ombudheteringen spara 1,3 miljoner, kultur- och fritid 0,7 miljoner, miljö- och bygg respektive räddningsnämnden vardera 0,2 miljoner, tekniska 0,7 och så har VBU-skolan lagt fram ett sparprogjram för komvux på 2,0 miljoner.

Mer läsning

Annons