Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen droppade samarbetet med rekryteringsföretaget

Annons

- Vi har fått tre namn från Source som vi går vidare med, säger kommunalrådet Maria Pettersson (s).

Kommunstyrelsens presidium, kommunchef Kalle Gustafsson och personalchef Inger Nyström kommer att intervjua kandidaterna Peter Suominen, Blötberget, Lars-Åke Josefsson, Falun och Lars Wieselgren från Kopparberg.

- Vi har fått en kammarrättsdom mot oss trots att jag flera gånger frågade Source om man kunde göra så här med intresseanmälningar. Nu har vi avbrutit processen med Source och begärt hit namnen, säger kommunalrådet.

Hon förklarar att man ville låta en rekryteringsfirma pejla intresset så att man också kunde se om man kunde hitta kandidater som normalt sett inte skulle söka en offentlig tjänst om det blev känt och kunde spoliera en karriär.

- Det blir färre sökanden nu när vi tvingas rekrytera med alla namn som blir offentliga, säger Pettersson.

Kommunens begäran om att få namnen på intresseanmälningarna resulterade i att ytterligare två namn blev offentliga, näringslivssekteteraren Peter Wahn och turistchefen Håkan Rosén i Ludvika kommun.

Övriga intresseanmälningar vägrar Source att offentliggöra:

"När det gäller övriga eventuella intresseanmälningar hänvisar vi till kammarrätten i Jönköpings dom vilken fastslagits av regeringsrätten 2006", svarar rekryteraren Björn Torstensson från Source. Maria Pettersson konstaterar att denna dom vanns av en kommun mot en journalist i Skövde som ville ha ut intresseanmälningarna från ett rekryteringsföretag men där kommunen vann och som regeringsrätten nekade prövningstillstånd.

Mer läsning

Annons