Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen backar – bryggorna tillbaka

/

Annons

Det främsta motivet för att ta bort bryggorna inför förra badsäsongen var säkerhetsskäl. Svåra dykolyckor hade skett på andra håll i landet och Axelsson med kolleger menade att dyk från bryggor vid Hällarna är riskfyllt.

- Det är så stenigt och attans grunt där.

Hällarna skulle bli ett "naturbad" utan bryggor. Men nu antyder Anders Axelsson att kommunen fått ta emot klagomål från äldre Ludvikabor.

- Det är många äldre som besöker Hällarna och på grund av bottenförhållandena är det inte så lätt för alla att gå i vattnet där.

Axelsson vidhåller att kommunen ser en risk för dykolyckor vid Hällarna. För att minska risken för sådana händelser kommer man att skylta ordentligt vid badplatsen.

En annan sak som irriterar besökare vid Hällarna är allt krossat glas på "klipporna". Innebär begreppet "naturbad" att Hällarna inte städas?

- Jo, vi städar Hällarna liksom Jägarnäs, Skuthamn, Hillängen, Räfsnäs och Klenshyttan. Under högsäsong sker städning varje dag. Men hur mycket vi än städar så är det omöjligt att få bort allt glas.

- Att inte gå till papperskorgen med sin flaska utan istället slå sönder den mot stenarna på en badplats, det är nog bland det största ofog man kan göra. Det är ren illvilja att göra så på ett ställe där folk går barfota och kan skära sig väldigt illa, tycker kommunens arbetschef.

Mer läsning

Annons