Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunchefens roll diskuteras efter hot

Annons

Nyligen har 150 företagare protesterat mot näringslivsklimatet genom att genomföra en namninsamling för Håkan Rosén som ny näringslivschef. I stadshuset reagerade Kalle Gustafson personligen och han hotade Volvohandlaren vid ett besök med att han aldrig mer skulle handla av Volvohandlaren och av andra som ifrågasatt tillsättingen av kommunens näringslivschef. Gustafson har också på rotarymiddagar redogjort för sitt ställningstagande.

I företagarkretsar i Ludvika har man reagerat mycket starkt.

Alliansens ledare Kjell Israelsson (m) är mycket kritisk:

- Jag tycker inte att det är bra att vår kommunchef reagerat som han gör. Om han skulle ha reagerat så skulle han ha hållit det inom sig. En kommunchef har rätt att ha vilka åsikter han vill men han ska inte skjuta på budbäraren utan lyssna på budskapet.

Moderaterna har inte bestämt sig ifall de ska agera kraftigare:

- Vi ska diskutera Kalle Gustafson i moderaternas styrelse på måndag. Oavsett om man är kommunchef eller har en annan central roll i kommunen som politiker eller ledande tjänstemän så ska vi inte sprida sådana budskap runt om oss. Vill man framföra sina åsikter måste man göra det på ett annorlunda sätt.

- Vi vet att ett antal företagare kommer till frukostmötet på gammelgården på fredag och de kommer med kritik mot Gustafsons agerande. Detta är mycket olyckligt för kommunen. Kalles agerande löser inga problem. Det kom, kändes det som, när kritiken mot tillsättningen av näringslivschef börjat lägga sig.

- Nu sitter vi helt plötsligt i en diskusson med företagare som är rädda för att de inte ska få göra affärer med kommunen. Uttalandet får Kalle stå för själv men man måste komma ihåg att han är kommunchef 24 timmar om dygnet precis som du är reporter 24 timmar om dygnet, säger Kjell Israelsson.

Mer läsning

Annons