Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunchefen: "Vi lär höra med båda parter"

Annons

Det var han som under tisdagen fick Christer Jonssons/Ludvika Hockeys skrivelse.

- Det här är helt nytt för mig, så jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Men vi lär prata med både "Chrille" (Jonsson) och "Kvicken" (Elfberg) om detta, säger Lars Hellsing.

Han erkänner utan omsvep att det från kommunens sida inte hunnit bli aktuellt med några funderingar kring nästa sommars Ludvikafest.

- Först måste vi utvärdera årets fest. Det har vi inte hunnit göra än.

Klart är att det från kommunalt håll upplevdes positivt att slippa huvudansvaret för Ludvikafesten, då private företagaren Ricky "Kvick" Elfberg och hans firma Nöjesmetro tog över i år.

- Men nu, efter att "Chrilles" brev kommit, får vi ta en funderare på hur vi vill ha det med Ludvikafesten nästa år.

En ideell förening eller en företagare, vem är spontant lämpligast att driva Ludvikafesten?

- Jag vet inte vad jag ska säga. Det är klart att det är bra om något kan tillfalla föreningslivet. Samtidigt är det förstås frågan om Ludvika Hockey har samma möjlighet att arrangera festen som "Kvicken", med tanke på att han jobbar med artistbokning och har hjälpt Ludvikafesten med det i många år.

Lars Hellsing funderar vidare:

- Blir det bara lokala förmågor som står för musiken kanske det inte blir samma drag på festen som tidigare. Men jag vet inte, vi lär höra med båda parter.

Ricky "Kvick" Elfberg har tidigare meddelat sitt intresse för att fortsätta arrangera Ludvikafesten.

Han befinner sig för tillfället utomlands, men har per sms meddelat att Ludvikafesten 2011 "till 50 procent är bokad och klar".

Mer läsning

Annons