Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart för Barnens Bokens Afton

/
  • En nöjd arrangörssextett. Från vänster: Karin Lindqvist, Studieförbundet Vuxenskolan, Maria Morén, bibliotekschef, Stina Rajalahti, ABF, Anders Källgren, Globe bokhandel. Sittande Lina Ehrin och Anna Danielsson, Ludvika bibliotek.

För drygt ett år sedan kläcktes idén och för ett par veckor sedan togs beslutet. Så nu är det klart att det blir en Barnens Bokens Afton onsdag den 19 april i Aveny, Folkets hus.

Annons

Bokens Afton har arrangerats sex gånger och är numera ett väletablerat arrangemang som i huvudsak vänder sig till vuxna.

– För drygt ett år sedan började vi prata om en bokens afton för barn. Idén blev vilande ett tag, men nu under vintern plockades den fram igen och för ett par veckor sedan blev det klart att vi arrangerar bokens afton för barn, berätta Maria Morén, bibliotekschef.

Syftet är att fler barn ska läsa böcker och även att vuxna ska läsa böcker för sina barn. För att få till ett så bra arrangemang som möjligt bestämde inblandade att engagera tre bra och vällästa författare.

– Det ska vara kvalitet, roligt och spännande, säger Maria Morén.

Författartrion som kommer till Ludvika den 19 april är Petrus Dahlin, Jo Salmson och Johan Unenge.

Dahlin är bosatt i Stockholm och debuterade 2004 med Godnatt lampan. Han har också skrivit böckerna om Kalle Skavank. Jo Salmson, pseudonym för Catharina Wrååk, är barn- och ungdomslitteraturförfattare. Hon har bland annat skrivit fem fantasyserier. Unenge är aktiv som författare och tecknare och sitter på stol nr 9 i Barnboksakademin.

– Alla tre har lätt att prata inför barn och det är en fördel, fastslår Maria Morén.

– Författarna får prata 20 minuter var och sedan blir det fika och mingel, upplyser Lina Ehrin, Ludvika bibliotek.

Barnens Bokens Afton börjar klockan 18.00 och beräknas hålla på till cirka 20.00. Alla barn går in gratis i sällskap av vuxen, som får betala 100 kronor i entré. I den summan ingår fika, varm korv, bulle och festis.

För arrangemanget står Ludvika kommun, kultur- och fritidsförvaltningen, Globe bokhandel, Studieförbundet Vuxenskolan och ABF

Biljetterna börjar säljas i dag på Globe bokhandel.

– Det är för att vi ska kunna hålla koll på hur många som kommer, säger bokhandlaren Anders Källgren och tillägger:

– Går det här bra nu så fortsätter vi nästa år.

Mer läsning

Annons