Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jubel i Grängesbergsparken

/
  • Rockade loss. Det gjorde populäre ungdomsidolen Jimmy Jansson som är ständig gästartist under turnén med Barnens allsång.  Foto: Peter Ohlsson
  • Dramatisering. Farbror polisen såg respektingivande ut med batongen i högsta hugg men var inte farlig. De medverkande agerade hela tiden med glimten i ögat.  Foto: Peter Ohlsson
  • Lindgrentema. Showens styrka är det tyliga Astrid Lindren-temat, här med ”Pippi Långstrump” som lånat polismössan av Kling eller Klang.  Foto: Peter Ohlsson
  • Medryckande. Den unga publiken verkade stundom helt förtrollad av hålligånget på scenen...  Foto: Peter Ohlsson

Annons

Barnens allsång har blivit något mycket populärt under de tre år som arrangemanget funnits med på Skansen. Nu reser showen omkring ute i landet och röner stor uppskattning.

Trots namnet handlar det om mycket mer än allsång. Begreppet rockgala ligger närmare till hands. Krumelurbandet rockade loss på hög volym mest hela tiden och den unga publiken verkade vara med på noterna.

Jimmy Janssons medverkan blev en höjdare för många i den stora publiken. Han gav järnet med elgitarren i högsta hugg och framförde låtarna med stor inlevelse.

I senare delen av showen klingade naturligtvis också Imse vimse spindel, Bä, bä vita lamm och andra klassiska barnvisor för de yngsta.

Showens styrka är utan tvekan dess tydliga Astrid Lindgren-tema med gestaltning av såväl Pippi Långstrump som Prussiluskan, poliserna Kling och Klang med flera.

- Det här var lyckat led i vår strävan att vidmakthålla en levande folkpark här i Grängesberg, konstaterade Kjell Stenberg, drivande kraft och eldsjäl för parken och dess framtid.

Serveringen hölls öppen hela tiden liksom storloppisen i rotundan i regi av föreningen Dans & Folkton. För de små var det ordnat med en spännande fiskdamm och man kunde även prova lyckan i lotterier.

Mer läsning

Annons