Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Istället för fem - bara en ny polis på plats

Annons

Av de nya poliser som skulle möta allmänheten är det bara Jonny Hedman från Borlänge som finns kvar i Ludvika i dag. Utöver Jonny Hedman har också en kvinnlig aspirant nyligen börjat sin praktik på kriminalavdelningen. Stefan Pettersson som började i julas har lagt brickan på hyllan och slutat. Ytterligare tre poliser skulle ha förstärkt Ludvikapolisen nu under sommaren.

- Jag har inte hört något mer om det, men jag håller väl tummarna för att vi får dem i alla fall, säger Håkan Löfqvist, tillförordnat stationsbefäl i Ludvika.

Nu kommer besked om att det inte lär bli så. Sten Sabel, chef för ordningsavdelningen i länet, bekräftar att inga nya poliser kommer placeras i Ludvika i sommar.

- Nej, till julen kommer visserligen tre aspiranter att börja sin praktik i Ludvika. Och den är färdig till nästa sommar. Men sedan är det osäkert var de hamnar, säger Sten Sabel.Poliser som är färdiga med aspirantutbildningen vill helst tjänstgöra i Falun och Borlänge. Men sett över hela länet behöver samtliga orter utom Mora fyllas på med fler poliser, enligt Sten Sabel.

- Min målsättning är att Avesta och Ludvika ska bli i det närmaste självbärande, eftersom de ligger lite långt bort om förstärkning ska tillkallas från andra orter, säger Sten Sabel.

Ludvikapolisens ordningsavdelning är tänkt att vara 19 till antalet. I dag är de 13 stycken.

- På något sätt får vi ihop det ändå. Men vi klarar inte av att ha två i tjänst dygnet runt, säger Håkan Löfqvist.

Personalen blir inte yngre heller. Fyra pensionsavgångar har skett bland personalen varav tre i år. Och redan till hösten går nästa Ludvikapolis i pension.

- Vi har väl fått några tillskott de senaste åren, ungdomar kallar vi dem men de har väl passerat 30 allihop tror jag, säger Håkan Löfqvist.

Mer läsning

Annons