Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intressant teaterhöst i Ludvika

Annons

Först ut är "Misstag och dikeskörningar" i Gallerian den 22 september. Det är en show om livets glädjeämnen med mor och dotter, Solveig Bergqvist-Larsson och Cecilia Bergqvist. Det blir stand-up, scener, sång och musik i ett smattrande tempo. Duon blandar humor, allvar, tänkvärdheter med rent skoj.

På Aveny blir den första föreställningen den 11 oktober, "Kvinnans list". Pjäsen är från 1950-talet, men så sent som 2008 fick den heta "Lånta fjädrar" med Robert Gustafsson i en av rollerna. Nils Poppe satte upp pjäsen som "Oskulden från Mölle" och Eva Rydberg har gjort pjäsen under namnet "Arnbergs korsettfabrik". Det är en klassisk förväxlingskomedi med högt tempo, rapp dialog, sång och musik.

Den 27 oktober blir det en klassiker, Hedda Gabler. Henrik Ibsens pjäs är lika aktuell i dag som när den skrevs 1890. Titelrollen är en av världsdramatikens intressantaste kvinnoroller, som fortfarande överraskar och utmanar både skådespelare och publik.

Och den 26 november blir det fint besök på Aveny. Då kommer Margaretha Byström, Rolf Skoglund, Evabritt Strandberg och Tomas Bolme på besök för att spela "Kvartetten". En gång var de berömda, men numera är de bortglömda, de fyra åldrande operasångare som sitter på ålderdomshemmet. En comeback är på gång på hemmets årliga soaré, men kan de fortfarande sjunga? Pjäsen beskrivs som en skamlöst rolig komedi.

Mer läsning

Annons