Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga pengar till Kasttjärn

Annons

Ingen muddring i tjärnen i år. Det är beskedet från stadsträdgårdsmästare Svante Springare. Muddring har gjorts i tjärnen de senaste åren för att återställa vattenspegeln.

- Vi försöker få trettio tusen kronor varje år åtminstone för att kunna göra en bit varje år. Men i år fick vi inga pengar, säger Svante Springare.

Vasaskolans miljöråd hade dessutom en del önskemål om vad som kunde göras för att försköna området runt tjärnen. Och en del har hunnits med visar det sig.

- Vi har bland annat satt upp tio stolpar för tipspromenad som de ville ha. Och bilder på djur och växter och sådant som bor runt tjärnen på två av anslagstavlorna, säger Svante Springare.

Inom en månad ska också två fasta bänkar vara på plats. Önskemål fanns också om att få ett bord att fika vid. Och ett stort bord i lärkträ med bänkar är beställt. Men när det kan levereras är inte helt säkert. En sak från önskelistan som inte kommer är däremot lekutrustning.

- Nej, det finns det ingen anledning till. Skolgården är full med lekutrustning, det tycker vi räcker, säger Svante Springare.

Belysning runt tjärnen har det redan tidigare sagts nej till. Och där har inget ändrats i dagsläget.

- Det blir inte alls eller åtminstone tio år framåt i tiden. Och inget staket mot tjärnen heller, säger Svante Springare.

Mer läsning

Annons