Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga framsteg i utredningen

/
  • Står still. Polisens utredning av bombhotet leder ingenvart. Här ses den bombgrupp från Stockholm som tillkallades förra fredagen. Det de gör är att iordningsställa röntgenkameran för den väska som misstänktes innehålla en bomb. Nu tror polisen att väskan tillhört ett barn som glömt den på restaurangen samma kväll som någon ringde in hotet.  Foto: Thomas Isaksson

Annons

Ludvikapolisen trampar vatten. Det är ett svårutrett fall de fått på bordet. Anledningarna är flera. Först och främst har de svårt att få fram identiteten på den man som ringde in hotet.

- Vi kan i vissa fall spåra nummer via Telia, men det har inte gett något här. Numret har vi. Men det är ett kontantkort som kan köpas på många ställen, och det behöver man inte registrera sig för heller, säger Uno Hahne.

När tidningen frågar om polisen inte helt enkelt bara har ringt numret vill Uno Hahne inte avslöja det för utredningens skull. Polisinspektör Karin Andersson som håller i utredningen avslöjar i alla fall att polisen inte ringt.

- Det finns vissa spaningstekniska skäl till det. Det kan skada bevisningen om det kommer till rättegång.

Hur kan det vara till skada?

- Säger jag det kan jag avslöja anledningen till varför vi inte ringt och det vill jag inte just nu, säger Karin Andersson gåtfullt.

Kyparen vid restaurangen som mottog hotet har lämnat en beskrivning av rösten till polisen. Genom den vet polisen nu att de letar efter en man. Och det är också allt polisen i nuläget vill dela med sig av.

Någon hotbild mot restaurangen verkar inte föreligga sedan tidigare. Jing-Jing Zhang, ägare till den utsatta restaurangen har inte uppgett att hon haft problem med vare sig personal eller leverantörer. Arbetsteorin är nu att hotet är resultatet av en portad gäst eller någon som helt enkelt varit uttråkad.

- Det kan ju vara en fyllgrej som någon gjort i sin ensamhet. Visste vi att det var så vore det ju skönt på ett sätt, säger Uno Hahne.

Den röda väskan som hittades i samband med hotet tror Uno Hahne inte är något mer än ett sammanträffande.

- Det verkar nästan som om någon liten flicka glömt kvar den. Det är ingen väska av någon högre kvalitet och innehåller inga damsaker, säger Uno Hahne.

Ingen har gjort anspråk på väskan, och polisen får inte in några tips från allmänheten om vare sig väska eller vilken som kan ha ringt in hotet.

- Nej, vi har inga tips. Folk ringer och frågar bara. Det som kommit in har inte lett till något, säger Uno Hahne.

Mer läsning

Annons