Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotell på Lyviksberget

Annons

NLT har skrivit om många av de delar som är på gång och bland nyheterna för dagen så finns Fastmeks Fredrik Johanssons nya bilserviceföretag som beviljas bygglov 20 juni. Det kommer att heta Lyvikens Autocenter.

- Sedan jobbar danska IBI som utvecklar köpcentrumet en trafikantserviceverksamhet på området mot Gonäs mellan Gonäsvägen och järnvägen. Där ska service byggas upp för bilister som en mack, mat och en enklare form av övernattningsverksamhet, avslöjade Eriksson som också trodde att den lokal som återstår att hitta verksamhet i det nya köpcentrumet är klart till det datum då man kan börja flytta in i de nya lokalerna på Lyviksberget.

Första veckan i juli kommer IBI att presentera sin nya hyresgäst.

Kommunen kommer också att dra fram en ny vattenledning så att räddningstjänsten har släckvatten om det skulle behövas. En annan nyhet som Eriksson presenterade för fullmäktige var att i samband med att man bygger den nya gång- och cykelbanan upp intill Lyviksbacken så gräver man också ned fjärrvärmerör för dela det nya området ska få fjärrvärme.

Fjärrvärmen och den nya GC-vägen upp till Lyviksberget började byggas dagen efter att kommunfullmäktige anslog sex miljoner extra till exploateringen.

Eriksson avslöjade också att kommunen räknar med att få detaljplanen för ABB justerad så att man kan börja bygga om Lyviksvägen och att ABB kan börja bygga sin nya gigantiska provhall före årsskiftet.

Mer läsning

Annons