Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höjer avgiften i Sporthallen med 550 kronor

Kultur-och fritidsnämnden har beslutat om avgifterna för att hyra tider i bad och idrottshallar under 2017.
I både Sporthallens bad och Grängesbadet blir det i vissa fall en rejäl avgiftshöjning.

Annons

Vi tycker att företagen kan betala lite mer, säger sporthallschefen Ulla-Carin Strömberg apropå förslaget om höjda avgifter som nu klubbats av politikerna.

Alla företag oavsett hemort men även organisationer och föreningar med säte i andra kommuner som vill hyra simhallen i Sporthallen privat, får nästa år betala 800 kronor i timmen. Det är en höjning med 550 kronor. I Grängesbadet höjs motsvarande avgift med 200 kronor till 450 kronor.

I nämndbeslutet motiveras nya avgifterna med att kommunen "i första hand (vill) stimulera barn- och ungdomsverksamhet men även främja och möjliggöra olika aktiviteter hos vuxna".

– Vi subventioner ju avgifterna i hallarna via skattsedeln. Då tycker vi att om det kommer folk utifrån ska de i princip betala den verkliga kostnaden. Till exempel så förekommer det att föreningar från Smedjebacken och Ljusnarsberg hyr våra hallar, säger nämndens ordförande Sten G Johansson (V).

I Sporthallens A-hall höjs timavgiften med 50 kronor till 300 kronor i timmen om den hyrs privat av företag, förening i annan kommun och liknande. För samma hyresgäster höjs avgiften i B-hallen och F-hallen med 25 kronor till 200 kronor. Samma höjning och avgift gäller för övriga skolhallar/gymnastiksalar. Undantaget Högbergsskolan, Parkskolan och Lorensbergaskolan där avgiften per timme höjs med 50 kronor till 300.

Privata företag och föreningar från annan kommun kommer även att få betala 300 kronor per timme om de hyr gräsplaner i Ludvika, Grängesberg, Håksberg, Räfsnäs. 50 kronor i höjning och 300 som ny avgift gäller också för hyra av ABB-hallen och bandybanan i Grängesberg.

För enskilda kommuninvånare blir det i stort samma avgifter som i år. Den som deltar i vattengympa i Grängesbadet vid tio tillfällen kan dock glädja sig åt att avgiften sänks med 275 kronor. Ny avgift blir 425 kronor.

Vuxna som enstaka gånger besöker badet i Ludvika får betala 65 kronor medan barn och ungdomar upp till 19 år betalar 45 kronor. Motsvarande avgift i Grängesbadet är 40 respektive 30 kronor.

Föreningar från andra kommuner som vill hyra badet i Sporthallen får nästa år betala 800 kronor i timmen – en höjning med 220 procent.

Mer läsning

Annons