Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeyn utmanar om Ludvikafesten

/
  • Efter succén häromveckan med Väsmans Vattenfestival blickar nu Christer Jonsson och Ludvika Hockey mot att ta över driften av Ludvikafesten.  Foto: Johan Sörensen/arkiv

Annons

Direkt efter lyckade Väsmans Vattenfestival, i slutet av augusti, uttalade Ludvika Hockey-eldsjälen Christer Jonsson intresse för att även driva Ludvikafesten.

Nu har han gått från ord till handling, genom att skriftliga anmäla detta intresse till kommunchefen Lars Hellsing.

- Vi tycker att fler än "Kvick" Elfberg borde erbjudas chansen att arrangera Ludvikafesten, sedan om det kan ske via upphandling eller på annat sätt vet jag inte nu, säger Christer Jonsson.

Han har ännu inte varit i muntlig kontakt med kommunen för att diskutera saken, men har däremot knutit en lättare kontakt med Ludvika Fotbollklubb - som möjlig samarbetspartner.

- LFK har kallat mig till ett möte för att diskutera det här. Vattenfestivalen klarar vi i hockeyn av att arrangera själva. Men Ludvikafesten är större, så får vi arrangera den behöver vi nog hjälp.

Även Lions kan bli aktuellt för att finnas med på ett hörn, precis som är fallet vid vattenfestivalen.

- Absolut. Lions är jättebra att ha att göra med, säger Christer Jonsson.

Helt klart är att Christer Jonsson har idéer för Ludvikafesten.

- Jag förespråkar frivillig entré och tror inte att det behövs satsas en miljon kronor på artister för att folk ska komma och trivas. En större satsning på lokala artister tror jag kan fungera lika bra.

Jonsson tror också att någon form av satsning på familjer och inte minst barn behövs för att bredda Ludvikafesten.

- Jag kan i nuläget inte säga exakt vad det skulle kunna vara, men jag tycker att det behövs något annat än bara öltält.

Om Ludvika Hockey får ta över Ludvikafesten, som brukar arrangeras i månadsskiftet juni/juli, innebär det ingen minskad satsning på Väsmans Vattenfestival.

- Nej, vattenfestivalen ska vara kvar - men vi kanske tidigarelägger den för att om möjligt få lite varmare väder.

Från slutet av augusti kan det bli en flytt till början av augusti, eller liknande.

- Sedan har vi i hockeyn som mål att få till ytterligare ett jippo, på vintern. Men jag kan inte säga mer om det nu.

Tanken är att inkomsterna från dessa tre arrangemang skulle kunna göra hockeyspelarna och deras föräldrar fria från försäljning av lotter, kakburkar och liknande.

- Det är den typen av jakt på pengar som jag tror de flesta vill slippa. Visst blir det intensivt arbetet kring stora arrangemang, men sedan är det klart med det.

Mer läsning

Annons