Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Helt tyst" om kommunchefen i Ludvika

Artikel 1 av 1
Kommunchef i Ludvika
Visa alla artiklar

Inte heller på onsdagen fick kommunens "regering", kommunstyrelsen, ta ställning till ett förslag om vem som bör utses till Ludvikas nya kommunchef.
– Det är helt tyst, säger oppositionsrådet Håge Persson (M).

Annons

Vem blir högst i rang här inne bland tjänstemännen? Håge Persson (M) kan inte säga om det i rekryteringsgruppen står 2-2 mellan de två kvarvarande kandidaterna.

Han ingår tillsammans med kommunalråden Leif Pettersson (S), Lotta Wedman (MP) och Lars Handegard (V) i den rekryteringsgrupp som ska lämna ett förslag till kommunstyrelsen om vem av de två kvarvarande kandidaterna som bör utses till kommunchef.

– Alldeles efter att vi hade genomfört intervjuerna (i början av september) så hade vi ett möte i gruppen. Varför det sedan inte har varit något möte måste den som ansvarar för att kalla till möten svara på, säger Persson.

Den ansvarige är Leif Pettersson och han säger att gruppen nu har kallats till ett möte på tisdag den 18 oktober.

De som kvarstår i kampen om jobbet är Jan Lindström och Mikael Carstensen som i dag är förvaltningschefer i kommunen. Men både de och kommunens drygt 2 000 anställda hålls tills vidare på halster och det ogillar Håge Persson.

– Det är förlamande för verksamheten att man inte kommer till skott. Vi behöver en ordinarie chef för verksamheten.

Uppgifter gör gällande att det dragit ut på tiden för att ni fyra inte klarar att bli överens. Det ska stå 2-2 i gruppen om vem som förordas som ny chef?

– Nej, det vet jag inget om för vi har ju inte haft något möte.

Den som är konspiratoriskt lagd kan tänka sig att ni moderater förordar Mikael Carstensen eftersom denne tidigare haft politiska uppdrag för Moderaterna på annan ort?

– Partitillhörighet har ingen betydelse för oss. Vi utgår från vem som är mest kvalificerad för uppdraget, svarar Håge Persson.

Frågan är om Leif Pettersson i egenskap av ordförande kommer att avgöra saken med utslagsröst om "resultatet" fortfarande är 2-2 efter sittningen på tisdag.

– Det har jag inte ens funderat på, men så kanske det är (att han har utslagsröst). Men mitt mål är att vi ska bli överens om ett förslag som vi sedan kan MBL:a med facken och lägga fram för kommunstyrelsen, svarar Leif Pettersson.

Om gruppen blir överens kan kommunstyrelsen komma att kallas till ett extra möte denna månad eller så får ärendet tas upp till beslut i november.

Alla artiklar i
Kommunchef i Ludvika
Annons