Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hård revisorskritik mot kommunen

/

Annons

Fullmäktige fick ansvarsfrihet för 2006 trots mycket hård kritik från kommunrevisionen som framfördes av Margareta Gard (m).

- Vi ser allvarligt på grundskolans resultat som försämrats mot rikets. Det är också nämndernas ansvar att hålla sin budget och vidta åtgärder i tid. Det går inte att år efter år att inte hålla sin budget, sa Gard som särskilt pekade ut social- och utbildningsnämnden och vård- och omsorgsnämnden.

Kommunalrådet Maria Pettersson ursäktade sig något och sa:

- Ludvika håller sig flytande men vi har ambitioner som är högre än vad pengarna vi har medger, sa hon och trodde att man skulle klara budgetkraven 2007.

Moderaternas Bernt Ekström sa att revisorskritiken mot skolresultaten måste tas på stort allvar. Ludvikas grundskoleelever läser, skriver och räknar allt sämre.

- Det är fruktansvärt allvarligt. Der ger djup oro för alla oss som bor och verkar i kommunen, sa Ekström och efterlyste en bred kraftsamling.

- Det kommer att ta tid att ändra på det här. Är man så här långt nere på kan det dock bara gå åt ett håll.

Maria Pettersson delade Ekströms oro:

- Social- och utbildningsförvaltningen är fullständigt medvetna om allvaret. De jobbar för fullt. Vi ska bli bättre, lovade Pettersson.

Mer läsning

Annons