Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hamnpiren i Ludvika invigd

/

Annons

- Jag vet inte hur många ton sten ni fått och så har det väl också blivit en liten slant, sa Pettersson som under sin korta tid som kommunalråd fått inviga mycket i sin "fantastiska stad" med sin fins sjö som hon uttrycker det.

Det var klubbens kassör Ann-Sofie Karlsson och pirens pappa Åke Persson som höll i bandet.

Ludvika motorbåtklubbens ordförande Mats Morell tackade för kommunalrådets hjälp, kommunchefen Kalle Gustafson, arkitekten Göran O Sundell och Bror Wallin för stödet och hjälpen genom strandskyddsregler och annat. Speciellt tackjade han Anders Risberg som lett stenjobbet.

Pirens pappa Åke Persson, lyste upp bättre än det knallande fyrverkeri som hördes men knapps syntes bland alla gäster som mumsade på bulle och drack kaffe för att fira den nya hamnen.

- det känns riktigt bra det här, vilket avstamp, säger Åke Persson som avslöjar att han hållit på med pirjobbet sedan augusti då man började projektera för piren.

- Resultatet är extremt bra men hamnen är redan för liten. Vi fick 210 båtplatser och har en kölista på 25 till, säger Åke Persson.

Nu står ytterligare en pirutbyggnad mycket högt på önskelistan.

- Om inte kommunen kan så får vi försöka att lösa det på egen hand med sponsring och annat. Väsman behöver en större hamn, konstaterar Åke Persson

Mer läsning

Annons