Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hag-Lasse får som han vill – kommunen köper scenvagn för 400 000

Kultur och fritid kommer att begära 400 000 kronor i 2018 års budget för inköp av en mobil scenvagn. Därmed får Hag-Lasse Persson (S) som han vill.

Annons

Hag-Lasse Persson kan glädja sig åt att hans motion om en scenvagn med all sannolikhet förverkligas under 2018.

Persson föreslog i en motion förra hösten att kommunen skulle investera i en mobil eller stationär scen. Han pekade på att Ludvika stad fyller 100 år 2019 och att scenen därför bör vara på plats till dess.

I våras sade kommunfullmäktige ja till motionen och nu har tjänstemän hos kultur- och fritidsförvaltningen utrett vad en vagn kan tänkas kosta. Man har kommit fram till att priset kan hamna på cirka 400 000 kronor och då får man en vagn utrustad med såväl ljud- som ljusteknik.

Tjänstemännen liksom politikerna i kultur-och fritidsnämnden har fastnat för att man ska köpa en mobil vagn som kan användas på arrangemang och tillställningar runt om i kommunen. Till exempel vid tävlingar, föreningsaktiviteter, skolavslutningar med mera.

– Scenvagnen ska vara av det formatet att det räcker med vanligt B-körkort (för personbil) för att ha med den på släp. Vagnen kommer säkert att bli använd vid exempelvis arrangemang under Dan Andersson-veckan, tror nämndens ordförande Sten G Johansson (V).

Mer läsning

Annons