Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grov fridskränkning gav 14 månaders fängelse

Annons

Paret har haft ett förhållande under fyra år. Även om de periodvis varit ifrån varandra har de av omgivningen uppfattats som ett par.

Båda dras sedan flera år tillbaka med missbruksproblem och förhållandet har präglats av problem.

Den 27-årige mannen döms på samtliga 12 punkter i åtalet, utom två, för de övergrepp han begått mot kvinnan. Det handlar om hot om våld, våld med knytnävar, örfilar och våld med kniv.

Av domen framgår det att paret har en helt skild uppfattning om vad som hänt under de år paret varit tillsammans. Tingsrätten noterar även detta i domen, men anser att kvinnan berättat den trovärdigaste historien. Hon har inte försök förringa exempelvis sin del i det hela, med bland annat att hon själv har missbruksproblem.

De vittnen som hörts i rättegången styrker dessutom kvinnans historia, eller i varje fall styrker att det kunnat gå till som hon säger.

Mannen döms för grov fridskränkning, stöld, bedrägeri, försök till bedrägeri och narkotikabrott. Bedrägeridomen handlar om försäljning av mobiltelefon på internet. Han döms till 14 månaders fängelse och ska betala ett skadestånd till kvinnan 55000 kronor, varav 5000 kronor är för sveda och värk och resterande för den kränkning hon utsatts för.

Mer läsning

Annons