Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grannträta till miljö- och byggnadsnämnden

Annons

En fastighetsägare har gjort svartbygge och byggt till detta svartbygge.

Länsrätten har hävdat att villaägaren som byggt ett tak på svartbyggda stödmurar måste riva taket. Men byggnadsnämnden såg intet fel i handläggningen av bygglovet i takfrågan och överklagade. Stödmursärendet är preskriberat. Inom några veckor väntas kammarrättens dom i frågan.

Efter domen i länsrätten skedde också en anmälan till JO i slutet av september ifjol vilken JO avskrev i början på november.

I en skrivelse till miljö- och byggnadsnämnden, och med anlitande av advokat Björn Henriques, så sätts nu fokus på stadsarkitekt Göran O Sundells handläggning. Grannarna hävdar att Sundell vilselett nämndens ledamöter.

Ingrid Holmström (s) är miljö- och byggnadsnämndens ordförande och säger att de inte alls är vilseledda.

- Det här är en gammal historia och så vitt jag kan bedöma så har saken skötts korrekt enligt alla handlingar som finns. Nu kan jag personligen inte hela ärendet från byggnadsnämndens tid men handlingarna ser korrekta ut. Det det i grunden handlar om är, tror jag, en grannosämja. Vi ska ta en diskussion i nämnden nästa onsdag.

- Akten är tjock och har också varit hos länsstyrelsen. Handlingarna är korrekta. Tjänstemännen har inte gjort några fel och stadsarkitekten har inte undanhållit några fakta. Det kan jag se när jag går igenom handlingarna. Så jag bedömer att hela ärendet är rätt skött. Min bedömning är att det blir sådana här tråkigheter när grannar inte kommer sams, säger Ingrid Holmström som vill avvakta med ytterligare kommentarer tills efter nämndens diskussion.

Mer läsning

Annons