Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grängesbor satte ny färg på Dalporten

/

Annons

Och det var inte bara Dalaporten man satte färg på. Även en cementmur en bit bort kom att lysa i grått och viadukten vid Dynamitenområdet blev också blåmålad.

- Nu ska vi se till att få färg på vidadukten mot Björkås liksom den i Verkstadsbacken upp mot väster, berättar Lotta Johannesson, som från Citykonditoriet gått i spetsen för en insamling bland Grängesborna för ett trevligare samhälle.

Fortfarande återstår en del finlir på Dalporten i form av kurbitsmålningar och dekorationer på de nya dalahästar, som nu pryder muren.

Med hjälp av en stor skylift, som företagaren Lars-Erik "Skrotis" Andersson ställde till förfogande, gick målningsarbetet väldigt smidigt.

- Vi hade skyltat upp ordentligt för trafiken och alla var väldigt hänsynsfulla när dom passerade viadukten. Det var bara en bilist som betedde sig dumt, säger Lotta Johannesson.

Kerstin Söderlund hade dessutom tagit jobbet som tillfällig trafikvakt.

50 liter blå färg gick det åt, liksom tio liter vitt och lika mycket av den gråa nyansen.

Nu hoppas Lotta Johannesson få in mer pengar än de 15 000 som hittills kommit in till försköningen av Grängesberg. För som sagt, två viadukter till ska målas och snart kommer utplanteringen av sommarblommor.

- Folket här i Grängesberg har ställt upp väldigt bra och jag är väldigt tacksam för alla som hjälpt till på olika sätt, inte minst med målningen i helgen.

Mer läsning

Annons