Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Går skilda vägar

Annons

- ja, jag har en liten dröm om att skapa fem - sex nya affärslokaler i kvarteret bakom restaurang Coco Thai. Dessutom finns det en del affärslokaler som bara står där och de behöver rustas och jag hoppas komma i gång med en del arbeten inom någon månad. Det här området är en skamfläck, tycker Nicklas Andersson.

Farstukvisten AB bildades 10 oktober 2000. Bolaget växte successivt och tog det stora språnget hösten 2005. Den 10 oktober det året offentliggjorde Farstukvistens ägare att de köpt Bor Nord Fastigheter AB:s alla tio fastigheter i Ludvikaområdet för 32 miljoner kronor.

Sedan dess har ytterligare förvärv skett men även vissa försäljningar i kommunens ytterområden. För närvarande har bolaget enligt Andersson sammanlagt cirka 200 hyresgäster, både lokal- och bostadshyresgäster.

Martin Nylund ångrar inte att han gav sig in i fastighetsbranschen. Det har varit mycket jobb, eller som han säger "ingen räkmacka direkt, man har jour dygnet runt".

- Allt jobb i Farstukvisten har inneburit att arbetet i mitt och min fru Lenas företag, Norrviks Snickeri, har blivit lite åsidosatt. Nu vill jag jobba mer med snickeriet och det här kändes som en lämplig tidpunkt att gå skilda vägar.

Nylund gör klart att han under årens lopp satsat miljontals kronor i Farstukvisten. Pengar som han räknar med att få tillbaka.

- Mina insatta medel kommer att betalas tillbaka till mig under ett visst antal år. Vi har ett konsortialavtal som reglerar förhållandena mellan delägarna så det är inga konstigheter.

Får ägarförändringen några konsekvenser för hyresgästerna?

- Inga alls, Nicklas kommer att fortsätta i samma anda. Snarare kan det vara en fördel för dem att det bara är en som bestämmer. Tidigare kunder det vara lite korsringande och olika besked om vad som skulle göras och inte göras, svarar Martin Nylund.

Mer läsning

Annons