Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra miljoner till Väsmanstranden

2017 läggs ytterligare fyra miljoner på att snygga upp och utveckla vid Väsmanstranden i Ludvika. Bland annat planeras det för en brygga in mot Piren.

Annons

Fyra miljoner reserveras för Väsmanstranden i 2017 års budget och en del av pengarna ska användas till en ny bangolfanläggning som ersätter banorna vid Mossplan.

Ännu är det bara ett förslag från kommunstyrelsen, men allt talar för att kommunfullmäktige den 28 november anslår det önskade beloppet för Väsmanstranden.

Även i årets budget är det anslaget fyra miljoner men hela beloppet har inte förbrukats, uppger planarkitekt Torkel Berg.

– Drygt 2,9 miljoner har gått åt i år. Pengarna har fördelats på Charlie Normans torg, strandbryggan, eldragning, gång- och cykelväg norr om torget och konsultkostnader för bangolf och popup-restaurang.

Berg tillägger att om de resterande 1,1 miljonerna ska föras över till nästa års "Väsmankonto" är något som kommunfullmäktige tar beslut om i vår.

Hur de minst fyra miljonerna i 2017 års budget ska användas, vill Berg inte gå ut med innan fullmäktige tagit det formella budgetbeslutet.

Kommunalrådet Lars Handegard (V) uppger dock att en del av slantarna ska användas för att bygga nya bangolfanläggningen.

Bangolfen ska ju flyttas från Mossplan eftersom ABB vill ta över det området och anlägga parkeringsplatser.

Mer läsning

Annons